Mavir Zrt.

Liferay portál és intranet. PHP alapú egyedi szoftverek.

"Rengeteg problémánk volt a régi, szeparáltan működő online szoftverükkel, így az integrált megoldások bevezetése mellett döntöttünk. A Webtown és az ő Liferay-, valamint PHP alapú digitális megoldásaik elképesztő hatékonyságnövekedést eredményeztek és minden kollégánk számára egyszerűbbé, gyorsabbá tették a mindennapi munkát."

Garai Lajos

alkalmazás-üzemeltető

A MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zártkörűen Működő Részvénytársaság (MAVIR Zrt.) nagy hagyományokkal bíró, jelentős tapasztalattal rendelkező fiatal szervezet, mely az MVM csoport tagjaként működik. A vállalat fő profilja a nemzeti gazdaság és a hazai villamosenergia-ipar, mely kiemelet stratégiai fontossággal bír.

A Mavir Zrt. gondoskodik a magyar villamosenergia-rendszer megbízható, hatékony és biztonságos irányításáról, a szükséges tartalékokról az erőművekben és a hálózaton. Biztosítja a villamosenergia-piac és a piacot segítő mérlegkörrendszer zavartalan működését, további bővítését és az egyenlő hozzáférést a rendszerhasználók számára.
 

Kihívások

A Mavir szerette volna megújítani már létező weboldalát. Egy olyan modern, rugalmas, a saját igényeikhez alakítható portálmegoldást szeretett volna, ami a későbbi fejlesztésekhez és a jövőbeli intranetes megoldásokhoz is tud alkalmazkodni. A Mavir korábbi portálja ezeket az igényeket nem tudta kielégíteni. Az elsődleges cél egy olyan egyszerűen kezelhető portál létrehozása volt, amely külön szerepköröket biztosít oldalanként a tartalomkezelőknek és a szerkesztőknek, valamint képes együttműködni a meglévő rendszerekkel.

Mivel a legfontosabb funkció az információk továbbítása és megosztása a látogatókkal, ezért a portálrendszernek gyorsnak és hatékonynak kellett lennie.

A Webtown megoldása a problémára

Hogy megtalálja a legjobb megoldást, a Mavir kiválasztott néhány jóhírű vállalatot, hogy részt vegyenek egy zártkörű kiválasztási folyamatban. Végül vállalatunk nyerte meg a kiírást. Egyedüli felelősséggel tartoztunk a fejlesztési és installációs feladatok menedzseléséért.

A pilot projekt során olyan előnyöket mutatottunk be a Liferay portál kapcsán, amely végül meggyőzte a Mavirt, hogy váltson. Ilyen előnyök voltak többek között az iparági szabványok támogatása, az egyszerű intergrálhatóság más rendszerekkel, a beépített funkciók széles spektruma, az átlátható és könnyen kezelhető felhasználói felületek.

Mindezeken túl a Mavir döntéshozóira komoly benyomást tett a Liferay alap eszközkészlete, mint például a collaboration funkciók, a naptár vagy a webform portlet. A magyar energiapiac liberalizációjának következtében a szektor résztvevőit el kell látni a kereskedéshez szükséges adatokkal, ezért egy olyan Liferay portletet fejlesztettünk, amely hatalmas mennyiségű, valósidejű statisztikai adat vizuális megjelenítésére képes, kiszolgálva ezzel a kereskedelem napi igényeit. Ezek a grafikonok jelzik az aktuális rendszerterhelést, a statikszikai alapú predikciókat és az import-export adatokat a “Spectrum” rendszer által biztosított XML válaszok alapján.

Valójában a projekt során felhasznált legfontosabb funkciók a tartalomkezelő rendszer (CMS) és a staging volt. Ez utóbbi alapvető módosításon esett át, hogy támogassa a szerkesztők és jóváhagyók oldal-szintű hozzáférését a megfelelő LDAP felhasználó csoportok szerint. A szerkesztési jogok így jelenleg bejelentkezéskor a felhasználó szintjétől és csoportjától függően korlátozottak. Lefejlesztettük a Novell eDirectory SSO-ra alapozott oldal- és menü-szintű jogosultságkezelést a linkek szerkesztéséhez és jóváhagyásához, valamint egy CMS Hook-ot, mely lehetővé teszi, hogy a cikkeken belül egyes bekezdések összecsukhatók, illetve kibonthatók legyenek a Mavir egyedi igényei szerint.

A Liferay Portal kielégítette a Mavir összes igényét, a rendszer jól teljesít, így a Mavir hosszú távon is elkötelezte magát a portál és vállalatunk mellett is.

További referenciák

Example Link

NN.hu

Liferay-alapú befektetés-elemző, értékesítési kalkulátorok,  rendszerintegráció és blog az NN.hu számára

Example Link

Raiffeisen Bank

Gyors és hatékony ügyfélportál Liferay-re építve - az ügyfelek kényelméért 

Example Link

Szerencsejáték Zrt.

Egyszerűbb, átláthatóbb, könnyebben üzemeltethető online rendszerek -Symfony keretrendszer és az eZ Platform CMS segítségével