William Reed

Teljeskörű tartalommigráció Ibexa alapokon
A William Reed egy megbízható digitális, nagy értékű adatokkal és eseményekkel foglalkozó vállalkozás, amely több mint 160 éve szolgálja ki az élelmiszer- és ital szektort.
 
1862 óta elkötelezettek a hatásos kapcsolatok létrehozása mellett, amelyek inspirálják és megerősítik ügyfeleiket, és mindeközben a legújabb technológiákat hasznosítják.
 
Ma már elismertek kiemelkedő, több platformon működő digitális és nyomtatott média szolgáltatásaikról, meggyőző kutatásaikról, erőteljes meglátásaikról, innovatív kiállításaikról és rendezvényeikről, rangos díjaikról és informatív konferenciáikról. A William Reed a megalakulása óta ugyanazon család tulajdonában és vezetésében van, ami egyedülálló hosszú távú perspektívát és az iparág iránti elkötelezettséget biztosít a szervezet számára, amely áthatja a vállalatot. Ez az oka annak, hogy szenvedélyes és hiteles munkatársaik mélyen elkötelezettek a piacuk iránt, és a területük legmegbízhatóbb szakembereinek számítanak.

 

A William Reed számokban:
  • több mint 300 alkalmazott világszerte
  • 5 iroda három kontinensen
  • 24 média brand
  • 160 év bizonyított sikertörténet

A kihívás

A vállalat elképesztő mennyiségű tartalmat írt és halmozott fel online felületein az elmúlt években, melyek kezelése már önmagában is nehéz feladatot helyez a webes felületek szerkesztőinek vállára és komoly kihívás elé állítja a szoftverek fejlesztőit.
 
Online tartalmaik kezelésére az eZ Publish rendszerét választották ki hosszú-hosszú évekkel ezelőtt, majd ahogyan az eZ szoftverei fejlődtek, igyekeztek folyamatosan frissíteni a William Reed munkatársai is a vállalat online rendszereit, azonban ez csak részben valósult meg az évek során. A Webtown csapatát azzal a feladattal keresték meg, hogy a cég által üzemeltetett online felületeket migrálják és frissítsék egy új platformra.

A projekt

A projekt előkészítő fázisában,a William Reed munkatársai felvették a kapcsolatot az Ibexa csapatával, akik az eZ Publish és eZ Platform szoftverek gyártójaként nemzetközi elismerésnek örvendhetnek és a korábbi termékek fejlesztése során gyűjtött tapasztalatokra és sikerekre alapozva hozták létre a korszerű Ibexa Experience Platformot. Az Ibexa munkatársaival együttműködve megvizsgálták az elmúlt évtized során kialakított online ökoszisztémát és együtt elemezték a rendszer frissítésének lehetséges megoldásait. Amikor mi elkezdhettük a közös munkát, immár tisztán megfogalmazott célokra és tervezhető lépésekre támaszkodva indult el a teljes rendszer frissítése, az Ibexa által biztosított "Legacy Bridge" megoldásra építkezve. A körültekintő tervezésnek, a kiváló ügyfélkapcsolatnak és a fejlesztői agilitásnak köszönhetően 2022 elején publikáltuk a megújult william-reed.com rendszert.

Az eredmény

Az együttműködésnek köszönhetően mára a william-reed.com portált egyetlen, közös szoftver, az eZ Platform szolgálja ki. A tartalmak teljeskörű migrációjának köszönhetően az webszerkesztési feladatok rendkívül sokat egyszerűsödtek, a tartalomkészítés folyamatai kényelmesebbé, gyorsabbá, hatékonyabbá váltak. A kialakított rendszer üzemeltetési költségei csökkentek, az üzemeltetés komplexitása töredékére csökkent. A william-reed.com egy hosszútávon fenntartható és folyamatosan frissíthető rendszerré fejlődött, mely a korábbi funkcionalitás megtartásával alkalmassá vált az iparágban kulcsfontosságúvá erősödő előfizetési modell kialakítására is.

További esettanulmányok

Example Link

EESZT

Információs rendszerek összekapcsolása Liferay alapokon

Example Link

Mavir Zrt.

Liferay portál és intranet.
PHP alapú egyedi szoftverek.

Example Link

A Pesti Vigadó

Megújult struktúra és dizájn - perszónákra szabva.