A Pesti Vigadó

UX-alapú design fejlesztés és portál upgrade-ek

Rugalmasság és megrendelői igények maximális figyelembevétele. Szerintem ez jellemzi a Webtownt, amelynek valamennyi kollégája minden speciális, egyedi igényünkre nyitottan reagált.

Lesti Árpád

kommunikációs vezető

A Pesti Vigadó 1865-ben nyitotta meg kapuit, és azóta is a társasági élet központi helyszíneként szolgál.

 

Otthona volt Strauss, Liszt, Erkel, Wagner, Bartók, Dohnányi koncertjeinek, itt tartották a Pesti Műegylet által szervezett első hazai kortárs képzőművészeti kiállítást, az első népképviseleti országgyűlést, valamint itt született meg 1873-ban Buda, Pest és Óbuda egyesítésével Budapest, ahogy az épület biztosított az aktuális korszak legnépszerűbb báljainak is lenyűgöző helyszínt.

Az épület fenntartását és üzemeltetését 2014 óta a tulajdonos Magyar Művészeti Akadémia megbízásából a Pesti Vigadó Nonprofit Kft. látja el továbbra is azzal céllal, hogy fenntartsa és megőrizze a közönség számára e kulturális sokféleséget és a magas művészeti színvonalat. Az elmúlt évek rendezvényeinek minősége és látogatottsági adatai is azt bizonyítják, hogy a főváros szívében található Pesti Vigadó ismét a korábbi, méltán kiérdemelt státuszát foglalja el Magyarország kulturális és turisztikai életében.

Kihívások

A Pesti Vigadó Nonprofit Kft. azt tapasztalta, hogy a vigadó.hu addigi struktúrája és designja nem illeszkedett minden perszónára, akiket meg szerettek volna célozni szolgáltatásaikkal. Három célcsoportot határoztak meg – kulturális programok, turisztikai látványosságok és rendezvényszervezés céljából érkező érdeklődőket - azzal a céllal, hogy speciális igényeikre szabott tartalommal segítsék őket a portál használatában. Ezért arra kértek minket, hogy alakítsuk át az online felületeik struktúráját: tartalomban, szolgáltatásokban és portál funkciókban is megkülönböztetve egymástól az egyes célcsoportoknak szóló oldalakat.

A Webtown megoldása a problémára

A vigado.hu redesign munkái eredményeként minden egyes célcsoportnak - kulturális programok, turisztikai látványosságok és rendezvényszervezés céljából érkező érdeklődők - elhelyeztünk egy saját érdeklődési körére utaló ikont a portál főoldalán, melyre kattintva egy érkező oldalra jut, ahol minden szükséges információt megtalál a hasznos időtöltés, illetve rendezvény megszervezéséhez. Egy új programkereső funkciót is fejlesztettünk, amely számos feltétel mentén segít megtalálni a látogatók igényeinek leginkább megfelelő eseményeket. A rendezvényszervezők szintén örömmel fogadtak egy új fejlesztést: kiválaszthatják az rendezvényükhöz szükséges szolgáltatásokat, majd az ennek megfelelő termeket böngészve dönthetnek a legmegfelelőbb adottságú mellett.

További projektjeink

Example Link

Szerencsejáték Zrt.

Értékesítési folyamatok és a B2B kommunikáció online támogatása - PHP programnyelv és a Symfony keretrendszer segítségével.

Example Link

Mavir Zrt.

Liferay és PHP alapú integrált, digitális megoldások - a hatékonyságnövekedés érdekében 

Example Link

K&H Bank

Személyreszabott felhasználói élmény az egyszerűbb számlanyitásért és a megalapozott döntésekért, Liferay alapokon